Ohjelmistotalo Sebitti Oy kasvaa asiakkaidensa kanssa – kumppanina moderni tilitoimisto Esmo

Julkaistu: 16.01.2024

Oululainen ohjelmistotalo Sebitti näki päivänvalon vuonna 1994, kun yrityksen perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Jukka Kenttälä sai opiskeluaikanaan idean paremmasta taloushallinto-ohjelmasta, jota hän päätti lähteä kehittämään itse. Tuotteen omistamiseen liittyvät hallinnointi, markkinointi ja muut jutut eivät kuitenkaan tuntuneen Jukasta omalta, vaan hänen intohimonsa oli juuri ohjelmistotuotteiden tekninen rakentaminen. Jukka päätyi siis myymään tuotteen oikeudet eteenpäin, mutta hän kuitenkin jatkoi tuotteen teknistä rakentamista kumppanuus suhteella. Tämän pohjalta syntyi ajatus ohjelmistotuotteiden ulkoistettuna tuotekehityskumppanina toimimisesta.

Yhtiön ulkoistettu ohjelmistotuotekehityspalvelu lähtikin kasvamaan voimakkaasti ja yrityksen leipiin palkattiin ensimmäiset työntekijät vuosituhannen vaihteessa. Myöhemmin mukaan tuli myös oma tuote, nykyisin yli 10 000 käyttäjän työajanseurannan ja hankehallinnan järjestelmä Reportronic, joka luo yritykselle varmuutta ja vakautta.

Sebitti rakentaa alihankintana asiakkailleen ohjelmistotuotteita, jotka digitalisoivat, viihdyttävät, helpottavat ja tehostavat ihmisten arkea. Esimerkiksi Feelment-asiakkuudelta tuli aikoinaan kysymys, että miksi karaokea ei voi soittaa suoraan kovalevyltä DVD-levyjen sijaan. Tästä syntyi jo yli 20 vuotta kestänyt kumppanuus ja tänä päivänä Feelment on täysimittainen ammattikäyttöön tarkoitettu viihdejärjestelmä, jolla hoituvat mm. karaoket, musiikit ja sport-lähetykset ravintoloissa. Mikäli laulat yöelämässä karaokea, hoituu se todennäköisesti Feelmentillä.

Sebitti työllistää nykyisin noin 30 henkilöä Oulussa, kauppakeskus Valkean tiloissa. Suurin osa työntekijöistä on ohjelmistokehittäjiä. Pyrimme palkkaamaan monitaitoisia ja intohimoisia ohjelmistokehittäjiä. Hyvä asenne ja korkea työmoraali ovat tärkeitä, jolloin monesta junioristakin on kehittynyt alan vahva ammattilainen, sanoo toimitusjohtaja Jukka Kenttälä.

Monen Sebitin asiakkaan polku on kulkenut startupista menestyjiksi oman toimialansa kärkeen. Asiakkaita ovat mm. iLOQ, Viihdeväylä ja Peltec. Asiakkaat ovat erikokoisia suomalaisia yrityksiä – myös start up- yrityksiä, sillä Sebitti on ketterä ja joustava erilaisten yritysten ohjelmistokehitystarpeisiin. Sebitin oma tuote Reportronic on markkinajohtaja korkeakoulukentässä eli julkisella sektorilla.

Yrityksen kilpailukenttää emme ole paljoa miettineet, koska uskomme, että jokaiselle osaavalle ohjelmistokehitystiimille löytyy tekemistä. Kyse on intohimosta ja halusta kehittyä sekä kehittää kansainvälisen mittapuun ohjelmistotuotteita. Näillä tekijöillä ja joustavuudella pyrimme luomaan luottamussuhteen asiakkaaseen, Kenttälä jatkaa.

-Yritys on toistaiseksi kasvanut 10 – 20 %:n vuosivauhdilla orgaanisesti ja tavoittelemme samanlaista kasvua myös tulevaisuudessa. Yrityksen kasvu vaatii myös uutta osaamista ja lisää organisointia. Etsimme intohimoisia asiantuntijoita jatkuvalla rekrytoinnilla ja pyrimme saamaan meille sopivia asiakkuuksia jatkuvalla osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisellä, toteaa Kenttälä.

Sebitti Oy tuli Esmo-yhtiöiden asiakkaaksi vuonna 2023. Miksi valitsitte tilitoimistoksi juuri Esmon?

-Asetimme tavoitteeksi löytää tilitoimistokumppanin, joka pystyy toimimaan itsenäisesti. Emme halunneet pelkästään kirjanpitäjää, vaan tilitoimiston, joka hoitaa sovitut palvelut vastuullisesti ja meidän saumattomana kumppanina. Me voimme luottaa taloushallinnon kumppanimme tekemiseen ja he uskaltavat tehdä työn parhaalla ammattitaidollaan itsenäisesti, sanoo Kenttälä

-Meille on tärkeää, että tilitoimisto on moderni ja uusia teknologioita hyödyntävä. Halusimme, että meidän taloushallintomme hoituu nykyaikaisilla työskentelymenetelmillä ja uusilla teknologioilla sekä tekoälyä hyödyntäen. Tätä kautta uskomme saavamme palvelusta enemmän irti ja kustannustehokkaamman ratkaisun. Haimme yrittäjävetoista, helposti lähestyttävää ja nopeaa vasteaikaa palvelussa.

Oletteko olleet tyytyväisiä tilitoimistoyhteistyöhön? Mikä on toiminut hyvin?

-Olemme olleet tyytyväisiä. Vaikuttaa siltä, että olemme saaneet mitä haimme. Murehdimme etukäteen, miten palveluiden siirto tulee meitä työllistämään ja miten se saadaan hoidettua ilman kovia kustannuksia. Nyt huomaamme, että huolemme oli turhaa, Esmo on hoitanut siirtymisen taustalla itsenäisesti ilman vaikeuksia, iloitsee Kenttälä.

Onko Visma Fivaldi ollut ohjelmistona teille sopiva? Mikä siinä on hyvää ja mitä voisi kehittää?

-Visma Fivaldin käyttöliittymä on selkeä ja käytön on oppinut nopeasti. Heti liittymän etusivun kautta näkee helposti sekä ostolaskujen että myyntilaskujen maksutilanteen. Visma Fivaldissa on myös kattavat raportointi ominaisuudet ja etenkin kirjanpidon selailu -näkymän kautta on helppo porautua kirjanpidon eri tilien laskuihin ja aina yksittäisten laskujen kuviin saakka. Nyt kun siirtymä on saatu hoidettua ja arki rullaa mukavasti, niin jatkossa tutustumme laajemmin raportoinnin työkaluihin, Kenttälä sanoo.

Lue myös