Rakas Kirjanpitäjä

Julkaistu: 17.05.2018

Olemme tehneet yhteistyötä pitkään yhdessä ja haluan kertoa sinulle miltä minusta tuntuu. Yrittäjänä minulla ei ole yleensä aikaa muuhun kuin keskittyä selviytymään päivästä toiseen, vuodesta toiseen. Tiedän, että minun tulisi kehittää yritystäni, kilpailuttaa, markkinoida ja olla aktiivinen. Monesti merkitsen kalenteriin hienoja suunnitelmia näiden asioiden tekemiseen, mutta arjen kiireet ja yllättävät tilanteet ajavat niiden ohi. Elän sitten kun elämää. Kesällä on paremmin aikaa ajattelen kun asiakkaat lomailevat.

Alkuun en ymmärtänyt miksi kyselet kaiken maailman laskuja, kuitteja, lippuja ja lappuja. Miksi minun pienen osakeyhtiön täytyy pitää erilaisia hallituksen kokouksia ja kirjoitella niistä pöytäkirjoja? Yleensä olen yksin niissäkin kokouksissa. Ymmärrän nyt, ettet kysy näitä kiusallasi vaan tarvitset ne, jotta voit hoitaa yritykseni asioita ajallaan ja lainmukaisesti.

Toivon, että sinä kirjanpitäjäni olet se, joka huolehtii asioista, joita minun tulee tietää. Minä haluan keskittyä ydinosaamiseeni ja se ei ole kirjanpito, siitä en saa kassaani rahaa. Sinä huolehdit, että paperit ovat ajan tasalla. Muistutat minua kun en muista tuoda aineistoa ajallaan. Pidät siitä kun välillä yllätän sinut olemalla ajoissa. Tarkkailet milloin yritykseni tulos on hyvällä tai huonolla mallilla, muistutat muuttamaan ennakkoverojen määrää. Sanot aina, että puhuisin sinulle enemmän. Myönnettäköön, joskus olisi säästetty kun olisin kysynyt neuvoja sinulta ennen kuin menen tekemään hankintoja tai päätöksiä. Luotan, että sinulle voin kertoa kaiken mitä yrityksessäni ja elämässäni tapahtuu etkä sinä niitä asioita huutele kaupungilla.

Kukkia Kirjanpitäjälle

Suhteemme on kumpuileva. Tarvitsen sinua välillä vähemmän ja toisinaan enemmän. Meistä kumpikin tietää, että toinen on aina tavoitettavissa kun sinua tarvitsen. Puhuvat, että sähköiset palvelut tekevät tuloaan. Minullakin on niitä palveluita käytössäni, mutta haluan tavata sinua kasvotusten.

Tiedän, että sinäkin olet ihminen. Tiedän, että sinullakin on välillä kiireitä kuten minullakin.  Olenkin oppinut tuntemaan sinut aika hyvin vuosien saatossa. Välillä edelleen unohdan ettet ole selvännäkijä, vaikka niin toivoisin. Sinut minä tunnen ja haluan, että olet rakas kirjanpitäjäni

Lue myös